VÆR SOM EN BOLLYWOODSTJERNE – UTFØR HÅROLJING

Håroljing er en svært populær metode for å pleie hår og hodebunn. Trenden har reist hit fra Midtøsten. Arabiske og indiske kvinner påfører oljer i håret for å holde det vakkert og sunt lenger. Mange hårelskere kjenner allerede til håroljebehandling, og anbefaler det alltid på det sterkeste. Denne behandlingen har hjulpet mange mennesker å håndtere flisete tupper, irritert hodebunn, flass og skadet hår.

Hvis du også vil at håret ditt skal se vakkert ut, prøv denne metoden nå.

hair-oil-options

Hva er håroljing?

Håroljing handler om å påføre olje i hele håret, i hodebunnen eller bare i tuppene. Hvor og hvordan du påfører olje avhenger av deg. Behandlingen anbefales for alle, uansett alder eller kjønn. Den regenererer tørt, svakt, sprøtt og skadet hår. Takket være slik pleie blir håret ditt glansfullt, sunt, lett å børste, motstandsdyktig mot skade. Hudcellene i hodebunnen blir bedre utstyrt med oksygen, talgkjertlene vil normalisere seg og hårsekkene blir sterkere.

Hvordan forbereder du deg til håroljing?

For at behandlingen skal gi det ønskede resultatet, bør du vaske håret for å rense det for overflødig talg, skitt og produktrester. Dette lar deg også bli kvitt silikoner, parafin og andre produkter som etterlater seg et tykt og fettete belegg i håret. Sjampoer med SLS tynnes ut i vann, og etter å ha fullført håroljebehandlingen påfører du hårmaske eller fuktighetsgivende balsam.

Hvilken olje brukes til håroljing?

Valg av olje avhenger av hårets porøsitet, skadenivået og typen hodebunn. Begynn med oljer du har på kjøkkenet. Solsikkefrøolje, olivenolje eller druefrøolje er bra. I parfymerier, helsekostbutikker eller på nett finnes mange kosmetiske oljer. Disse produktene matcher profesjonell hårpleie. Velg blant oljer som: mais, kokos, linfrø, argan, tamanu, søtmandel, jojoba, avokado, macadamia. Husk at hodebunn og hårtupper kan behandles med helt forskjellige produkter. Hvorfor? Delene av et hår kan variere med porøsitet og skadenivå.

Hvor ofte bør du olje håret?

Hvis håret ditt er skadet bør du utføre håroljing ganske ofte. Men en gang i uken er nok. Husk alltid at hyppig håroljing krever like hyppig hårvask. Ved å bruke sjampoer med svært rensende virkning fjerner du det beskyttende laget og forårsaker overdreven talgutskillelse. Det er like viktig med tiden du setter av til å la oljen virke på håret. Behandlingen gir tilfredsstillende resultater hvis den vaskes ut etter bare noen timer. Men man kan observere enda bedre resultater hvis oljen blir værende i håret over natten. Og hvor mye olje bør du påføre i håret? Det avhenger av lengden og tykkelsen. Noen trenger bare to dråper, mens andre trenger to teskjeer.

Håroljingsmetoder. Hvilke kjenner du til?

Det finnes mange håroljingsmetoder. De mest populære er: tørt, vått, mist, med balsam, med sprayserum og håroljing i skål. Tørr håroljebehandling er basert på å påføre olje i tørt og uvasket hår. Dessverre kan talg, forurensning og produktrester i håret hindre næringsstoffenes tilgang til den indre hårstrukturen. Dette er grunnen til at du bør prøve våt håroljebehandling. Væt håret før du tilsetter olje. Etter rundt en time vasker du håret med sjampo og varmt vann.

I stedet for vann bruker du hårmist. Selv en du lager selv hjemme. Du kan komplementere en mist fra parfymeriet med ekstra fuktighetsgivende ingredienser, som hyaluronsyre, proteiner eller aloe. Hva er en annen metode basert på? Håroljebehandling med balsam handler om å kombinere olje med et annet pleieprodukt. Velg en balsam som er uten silikoner, parafin og andre uheldige stoffer. Påfør balsam i fuktig hår, så olje. Etter rundt en time vasker og tørker du håret.

Den trolig beste håroljingsmetoden er med håndlagde produkter. Bland olje, balsam/hårmaske og vann (du kan bruke aloejuice i stedet for vann). Hell den i en flaske med forstøver og bruk den så slik du ønsker. Den siste metoden involverer å dyppe håret i en skål med vann og olje. Pakk det våte håret inn i et håndkle, og vask det grundig etter en time eller to.